STRØGETS

AKTIVITETSPLAN 2017

Kulturhovedstad Aarhus 2017

 

Som det vil være de fleste af jer bekendt, så er Aarhus i 2017 Europæisk Kulturhovedstad. Det vil give en masse ekstra aktivitet især på Strøget, men da mange af disse aktiviteter vil opstå spontant og med forholdsvis kort varsel har vi valgt, ikke at medtage dem på denne oversigt. Vi vil til gengæld – helt som vanligt – i god tid inden orientere jer pr. mail hver gang der opstår en ekstraordinær event på Strøget ifm. Kulturhovedstad-arrangementerne.

BLUE MONDAY SHOPPING

Strøget invaderes af konfirmander, der er ude at fejre Blå Mandag. Det drejer sig om følgende:

Mandagene 1., 8., 15., 22. og 29. maj 2017

KRYDSTOGTSSKIBE

Der bliver i 2017 sat ny rekord med anløb af krydstogtsskibe til Aarhus. 90.000 passagerer på 36 krydstogtsskibe anløber i perioden april til september Aarhus Havn. Passagererne bliver via guider ført fra skibet og direkte op på Strøget. Vi vil løbende – nogle dage før – via mails orientere om hver enkelt skibsanløb.

TORVEMARKED PÅ STRØGET

Vi rykker én gang i foråret og én gang i efteråret ud foran butikkerne med gode tilbud og faldbyder vore varer på ægte torvemanér. Husk at skabe noget stemning og fest.

            Lørdag 29. april og lørdag 9. september

CLASSIC RACE AARHUS

Det efterhånden meget berømte bilrace med klassiske biler rundt om Mindeparken. Op mod 40.000 tilskuere. Det giver sædvanen tro ekstra aktivitet i byen og på Strøget.

            Fredag 19. til søndag 21. maj

VERDENSBILLEDER 2017

Årets absolut største arrangement med midnatsåbent og stor parade samt konstant underholdning overalt på Strøget. I anledning af, at Aarhus er Europæisk Kulturhovedstad bliver Strøgets tema i år EUROPA (og altså ikke kun som vanligt et enkelt land). Det giver kolossale muligheder på både varesiden og med hensyn til underholdningen. Der ventes 125.000 mennesker på Strøget.

            Fredag 2. juni med åbent til midnat

            Lørdag 3. juni med normal åbningstid

SOMMERUDSALG PÅ STRØGET

Strøget starter sit store sommerudsalg

            Mandag 12. juni

BILSHOW PÅ STRØGET

En del af byens store bilhuse rykker ind på Strøget og fremviser de nyeste, smarte bilmodeller. Traditionen tro giver det ekstra liv på Strøget – især bliver det lettere at lokke mandfolkene med på strøgtur.

            Lørdag 16. september

STRØGETS FØDSELSDAGSFEST

Strøget fejrer sin 163-års fødselsdag gennem hele efterårsugen (uge 42) med musik i gaden, underholdning, masser af Dannebrogsflag og ustyrlig mange fødselsdagstilbud i butikkerne.

            Efterårsferie-ugen (uge 42)

STRØGETS JULEUDSMYKNING TÆNDES

Julen rykker ind på Strøget med stor julemandsparade og tænding af Strøgets imponerende juleudsmykning kl. ca. 18.30. Det ventes mellem 50.000 og 80.000 mennesker på Strøget denne aften. Vi holder åbent til kl. 21.00.

            Fredag 10. november med åbent til kl. 21.00

BLACK FRIDAY PÅ STRØGET

Årets udenfor konkurrence største salgsdag. Over 100.000 kunder forventes at besøge Strøgets butikker i løbet af dagen og aftenen helt frem til midnat, for at få del i de mange billige tilbud i forretningerne. En stor del af julegaverne købes denne dag.

            Fredag 24. november med åbent helt til midnat (kl. 24.00)

JULEMANDEN OG NISSEKONEN PÅ STRØGET

Alle advents-søndage frem mod jul i tidsrummer kl. 12-15 kan børn og barnlige sjæle møde Julemanden og hans Nissekone gående rundt på Strøget – hvor der også hist og pist er opstillet hyggelige juleboder, som bidrager til den gode stemning.

            Alle advents-søndage kl. 12 til 15 (butikkerne åbent kl. 11-17/18)

STRØGETS STORE VINTERUDSALG

Første arbejdsdag efter jule-lukkedagene slår vi dørene op til Strøgets store vinterudsalg.

            Onsdag 27. december

Alle ovenstående events vil af Strøgforeningen blive annonceret med helsides-annoncer i Århus Stiftstidende og Århus Onsdag. Vi opfordrer medlemmerne til individuelt også at annoncere, for på den måde at sætte ekstra tryk på begivenhederne.

 

Strøgets mail-adresse: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.">Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Strøgets sekretariats telefon: 4026 8508

Strøgets hjemmeside: www.stroeget-aarhus.dk

Strøgets Facebook-side: Strøget Aarhus