ARKIVET

BYENS BEDSTE 2014

Ved det store AOA Award Show BYENS BEDSTE 2014 onsdag aften/nat blev Salling kåret som byens bedste stormagasin og Sigfreds Kaffebar kåret som byens bedste kaffebar - i øvrigt for femte år i træk. Begge firmaer er beliggende på Strøget, så vi er vældig stolte.

Stort til lykke til både Salling og Sigfred!
byensbedste1

byensbedste2

VERDENSKENDT MICHELIN KOK I SALLING AARHUS

Få en unik kulinarisk oplevelse, når den anerkendte Michelin kok Andreu Genestra serverer gourmet tapas:

Torsdag d. 19. februar
kl. 12.00 – 15.00

Andreu Genestra har arbejdet på verdens bedste restauranter, heriblandt restaurant El Bulli. Han forvandler Sallings Bistro til en eksklusiv tapas restaurant.

Kom og nyd af ægte spansk tapas
kokkekunst saling

TRÆERNE I RYESGADE

De smukke træer, som i flere år har prydet Ryesgade, er nu savet ned! Men bare tag det roligt - der er ikke tale om hærværk.

Træerne var blevet syge og de bliver i disse dage erstattet af nogle nye, som bliver plantet i nogle smarte plantekasser, der i øvrigt også er påmonteret en bænk, så vi alle kan sætte os ned og få et hvil på vores strøgtur.
traerne1
traerne2
traerne3

VINDEREN ER FUNDET

Blandt de mange, mange hundrede indleverede kuponer til Strøgets jubilæumskonkurrence om en rejse for to til New York, er vinderen nu udtrukket

Vinder blev LENE VIBBERSTOFT, Beder - som har fået direkte besked.

Vi takker alle som deltog i konkurrencen og ønsker jer bedre held næste gang!

vinder1

KOMMUNENS JULEGAVE TIL STRØGET

I årevis har Strøgforeningen kæmpet for at få udskiftet de store, grimme træer i Søndergade og erstattet dem med nye, i samme størrelse som de træer, der netop er plantet i Ryesgade.

Kommunen har nu meddelt, at det vil ske i løbet af 2015. Nye, mindre træer sættes i plantekasser (som i Ryesgade), og de påmonteres samtidig siddepladser til Strøgets brugere.

Så næste jul kan Stjernehimlen komme op uden besvær, og vi kan komme til at sidde ned og nyde den!
julegave

LAD FESTEN BEGYNDE

I dag starter Strøgets store 160 års jubilæumsfest med masser af musik og tilbud i butikkerne. Festen varer i fire dage!

Og se også udstillingen på store plancher om Strøgets historie - placeret hele vejen gennem Strøget.

Husk at deltage i jubilæumskonkurrencen om en rejse for to til New York - udfyld kuponen, som findes i Strøgets Jubilæumsavis, der fulgte med Århus Stiftstidende og Århus Onsdag i går!

HISTORISK UDSTILLING PÅ STRØGET

I anledning af Strøgets 160 års jubilæum er der opstillet store plancher ned gennem hele Strøget, som i tekst og fotos fortæller historien om Strøget fra 1854 og frem til nu.
lad-festen-begynde

 

Strøgets jubilæumsavis er udkommet i dag. Du finder den som indstik i både Århus Stiftstidende og Århus Onsdag. I denne jubilæumsavis finder du også kuponen, som du skal udfylde for at deltage i konkurrencen om en rejse for to til New York!
historie1historie2

 

Debat om strøget lukkes af tilfredse kunder
Billigt outlet eller Danmarks flotteste strøg - sådan kan uenigheden mellem to læserbrevsskribenter opsummeres. Avisen tog debatten med ud til de daglige brugere.

 

Af Marie-Louise Andersen, Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.">Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Mandag den 7. oktober 2013, 06:43

AARHUS
En tur ned ad strøget i Aarhus indebærer det ene tilbud efter det andet - skjorter 399 kroner, vinterjakker minus 10 procent, T-shirts 100 kroner, støvler minus 70 procent...

Hvad enten det er dvd’er, tøj eller sko, skriger det ene produkt efter det andet efter opmærksomhed på hver deres stativ på strøget.

De mange gadestativer fik i sidste uge Kirsten Vestergaard fra Højbjerg til tasterne på avisens debatsider:
»Hvorfor skal den centrale gade i en kommende kulturby se ud som et billigt outlet,« spurgte hun?

Svaret fik hun fra en dybt uening Lars Svendsen, formand for Gadeforeningen Strøget:

»Danskerne er vilde med det. Sådan er det bare. På et gadevarestativ kan man lige orientere sig om et eventuelt godt tilbud på sin vej gennem strøget - endda uden at skulle smide

»jeg kigger bare-kortet« overfor sælgeren.«

Og århusianerne synes at være enige med sidstnævnte. Søndag gik avisen en tur ned langs strøget for at høre brugernes holdning.

Gadestativer får ok

Vennerne Søren Lyng Clausen og Jakob Kuul Pedersen, begge fra Aarhus, var ligesom mange andre søndag på strøgtur. De kunne ikke hidse sig op over gadestativerne, som ifølge begge tilføjer en hyggelig stemning til gaden.

»Men jeg er nok lidt selektiv med, hvad jeg lader mig lokke af,« siger Søren Lyng Clausen, der har sine favoritbutikker.

Ud af de elleve, avisen mødte søndag, nævnte kun to utilfredshed med gadestativerne.

Elisabeth Hansen og Kristian Brantlov fandt vi sammen med sønnen Frederik på to år ved Vero Modas stativer på Søndergade. Hvor Elisabeth Hansen ikke ser noget problem med de mange gadestativer, synes hendes mand som én af de få, at de tager meget plads på strøget:

»Jeg synes, de kommer længere og længere ud på gaden og fylder mere og mere,« siger han.

Og lokke ham, det gør de ikke.

»Det er nok mere mig, der lader mig lokke,« afbryder Elisabeth Hansen, der tror, at der er en forskel på mænd og kvinder.

Hvor kvinderne lader impulsen styre sig ind i en butik, så planlægger mænd, hvilken butik de skal ind i, gisner hun.

Cykelrod

Ryesgade vidnede med væltede cykler ved de mange opstillede cykelstativer om, at det enten havde blæst meget eller været en våd aften for nogle strøggængere lørdag aften.

Det er da også kun cyklerne, som Robin Berner kunne kritisere, da hun stod og kiggede på sko ved Bianco.
»Cyklerne får det til at se lidt rodet ud, men det er hyggeligt med gadevarerne,« siger hun og tilføjer, at hvis der ser godt ud uden for en butik får man jo naturligt også lyst til at gå indenfor.

I Deres på Ryesgade fortæller salgsassistent Dorthe K. Hansen, at de relativt nye cykelstativer faktisk er en udmærket løsning. Tidligere måtte de hver morgen flytte cykler fra indgangen, hvor det nu er lettere at komme til.

Gadevarer giver kunder

På søndagens gåtur kunne vi med nogle enkelte undtagelser konkludere, at stativer, skilte og hylder står meget stringent opstillet. Og der er da også faste regler for, hvor mange og hvilke stativer butikkerne må opstille udenfor, ligesom det er fastlagt, hvor langt ude på gaden de må stå. Hos flere butikker nævner de ansatte, at gadevarer spiller en stor rolle for omsætningen.

»Det er ligesom med mad - hvis det er nydeligt og appetitligt, så vil man gerne spise det,« siger elev Ahmad Kaddoura hos herretøjsbutikken Bertoni.

Der er store problemer med tyveri af varerne uden for butikken, så det er aldrig de dyre varer, der kommer ud. Men eftersom 25 procent eller mere af dagens omsætning skabes af gadevarerne, er de en nødvendighed, forklarer han.
Imens vi taler, kommer en kunde netop ind med et par strømper fundet på stativerne udenfor.


Strøget 40 år.

Strøget i Aarhus fejrede i efteråret 2012 40 års jubilæum som gågade. Strøget som handelsgade er meget ældre - over 100 år - men som gågade altså 40 år gammel. Før gågaden blev til kørte der både biler og sporvogne ned gennem Strøget, og de gående måtte nøjes med fortov langs husfacaderne i begge sider. Men 7. november 1971 kørte sporvognene og bilerne for sidste gang gennem Strøget, som umiddelbart efter blev brækket op, og så blev hele strækningen belagt med gågade-fliser. Denne belægning holdt i 30 år indtil man i 2001/2002 igen brækkede det hele op og lagte de smukke, ægte granitfliser som ligger der i dag, og som over 14 millioner par fødder årligt betræder.

IMG 0042
IMG 0038

I anledning af 40-års jubilæet arrangerede Gadeforeningen Strøget*Aarhus en større tre-dages fest, hvor butikkerne gav 40% rabat på mange af varerne. Gaden genlød af musik og et større festfyrværkeri fra Sallings tag markerede begivenheden. Men det store tilløbsstykke var den gamle sporvogn fra 1971, som gadeforeningen havde fået fragtet ind og opstillet på Strøget, og som publikum nu kunne tage i nøjere gensyn efter de 40 år i landflygtighed. Ca. 15.000 mennesker gik i løbet af de tre dage gennem selve sporvognen, mens op mod 200.000 mennesker stillede sig op udenfor og betragtede den. Strøgets 40-års jubilæum blev fejret på behørig vis!

IMG 0037

 Salling-slagter Dansk Mester
Strøget ønsker slagterlærling Morten Lauritsen og vores medlem Salling Stormagasin tillykke med det flotte Danske Mesterskab for slagterlærlinge. Ovenikøbet for andet år i træk, for Mortens vedkommende, og for tredje år i træk for Sallings slagterafdelings vedkommende. Det maner i høj grad til respekt. Læs herunder hvad Århus Stiftstidende skrev om begivenheden:

Slagterelev fra Salling er knivskarp
Af Alice Krøger Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Kniven sidder klinet til hånden, når den 26-årige slagterlærling Morten Lauritsen viser sin kunnen. Ingen kan som han jonglere med svinemørbrad, lammekølle og inderlår, så de præsenterer sig på bedste vis i Sallings kølemontre. Nu kan han kalde sig dobbelt danmarksmester, efter at han ved DM for slagterlærlinge lagde sine ni konkurrenter på køl og smeltede dommernes hjerter.
»Nyt, høj kvalitet, rød tråd, fornem brug af årstidens grøntsager og en disk, der er exceptionelt flot,« lød dommernes vurdering ved FoodExpo messen i Herning.
For den tidligere ingeniørstuderende, der bliver udlært om kort tid, var det en perfekt afslutning på læretiden. Snart forlader han dog faget for at gå i lære som kok.
»Jeg er stolt over at blive danmarksmester for andet år i træk. Men det har hele tiden været formålet med uddannelsen som slagter, at jeg vil gå i lære som kok. Jeg ville gerne lære det grundlæggende om kødet, og nu er jeg klar til en ny og spændende udfordring,« siger Morten Lauritsen, der endnu ikke ved, hvad han vil bruge kokkeuddannelsen til.
»Men et jo inden for fødevarebranchen bliver det i hvert fald, siger den dobbelte danmarksmester, der i forbindelse med konkurrencen opfandt helt nye udskæringer som hubertus rosette, okseroulade, pistolspyd og hornmignon.
Det er tredje gang inden for tre år, at Sallings slagterafdeling vinder danmarksmesterskabet.
(Århus Stiftstidende 05.03.2008)

Formandens blog

Strøgets formand Lars Svendsen har fået sin egen blog under Århus Stiftstidende hjemmeside, hvor han skriver om bl.a. livet på Strøget i Århus. Hvis du er interesseret i at læse hans meninger og kommentarer, så gå direkte ind på bloggen via www.stiftenblog.dk

VERDENSBILLEDER 2008 PÅ STRØGET / Europa

Når starten går til ”Verdensbilleder 2008” i Århus City - i år ONSDAG 4. JUNI MED ÅBENT TIL MIDNAT - er det samtidig starten til et sandt eldorado af musik og underholdning på STRØGET i Århus.
Foruden de mange tilbud i STRØGETS 140 butikker vil kunderne blive mødt med sang, musik og underholdning fra alle dele af verden. Her bliver noget for både øjne og ører, for unge og ældre og for børn og barnlige sjæle.

Fra kl. 15.00 og helt til kl. 23.00 er der underholdning fra scenen på Sct. Knuds Torv.
Her kan man bl.a. opleve: ”MUDDI” fra ”Muddi og Salamidrengene. Et festfyrværkeri af energiladet børneunderholdning.

Den fantastiske entertainer og musiker STEVE HEART, som kommer direkte fra Wales.

Den italienske sanger og musiker GIANNI CIRIANI med den imponerende stemme.. De fleste husker ham sikkert for det ”udødelige” 80’er hit ”Save Your Love”…
GIANNI vil under Verdensbilleder være med til at understrege temaet, når han denne aften synger på både norsk, svensk, dansk, fransk, italiensk, engelsk og spansk!!

Direkte fra Liverpool kommer The BOOTLES med sit fabelagtige Beatles show. Frontfiguren ALAN MENZIES har selv i 60’erne optrådt non-stop sammen med The Beatles samt deltaget i TV show med bla. The Who og Tom Jones. The Bootles har turneret i Danmark i helt udsolgte koncertsale bl.a. i Musikhuset i Århus. Desuden har de turneret rundt i både England og USA. ”The Observer” i England skrev: ”The Bootles lyder mere som The Beatles end The Beatles selv!!”

Andre steder på Strøget vil man kunne opleve og blive overrasket af den ene musik og danseevent efter den anden – med elementer fra hele verden:
F.eks.

• Det 20 mand store ”BIG BAND”, som giver en forrygende koncert siddende midt på Strøget!!!
• TIGERS CHEERLEADERS som med 80 mand danser sig gennem Strøget og undervejs leverer fejende flotte opvisninger.
• Showdance med de fantastiske piger fra ”DANCE ACTION”
• ÅRHUS PIGEGARDE med flot tatoo gennem Strøget.
• DEN JYSKE PIGEGARDE med imponerende musikopvisning
• Linedance med ”COWBOYS AND ANGELS”
• Ægte Dixieland Jazz med Verdensbilleders forrygende Jazzband.
• Forrygende folkedans opvisning
• Nintendo Wee for børnene
• Danmarks bedste ansigtsmaler maler børnene
• Den fantastiske vokalgruppe ”Vocal Local”
• Stemningsfyldt og imponerende koncert med 30 mand stort symfoniorkester

Så der vil være nok af årsager til at aflægge Strøget et besøg i løbet af City-eventen Verdensbilleder 2008, som i år har temaet JORDEN RUNDT. Og ud over den megen underholdning må man jo heller ikke glemme forretningerne, som lige til kl. 24.00 bugner af tilbud, hvor enhver kan være med. Det hele sluttes af ved midnatstid med kæmpe festfyrværkeri i hver ende af Strøget.
(13.05.2008)
Midnatsåbent på Strøget

Strøget holder i år midnatsåbent fredag 30. november. Det er den dag julen officielt starter på Strøget og i Århus. Julemanden ankommer med skib fra Grønland og starter sin kanetur gennem byens gader - og ca.
kl. 18.45 svinger han fra Banegårdspladsen ind på Strøget, hvor han så svinger tryllestaven og tænder Strøgets imponerende juleudsmykning, som over 850 meter består af over en halv million små lysende stjerner.

Tag hele familien med ind på Strøget og se den store juleparade med julemanden i spidsen, og vær med i det øjeblik hvor Stjernehimlen tændes. Der plejer at gå et sug gennem Strøgets folkemænbgde ved dén lejlighed. Efterfølgende er der mulighed for at købe julegaverne i Strøgets forretninger helt frem til midnat.
(15.11.2007)

Paw Sko overtager Strøgkiosken

Paw Sko har netop overtaget nabobutikken Strøgkiosken, Søndergade 53, som har ligger på Strøget i næsten 30 år. Indehaverne Annelise og Bent Jespersen har besluttet sig for at gå på pension. Strøgforeningen siger parret tak for godt samarbejde gennem alle årene, og ønsker dem et godt og velfortjent otium.
Paw Sko er i øjeblikket ved at renovere lokalerne og åbner torsdag 4. oktober en Mini Paw Sko; en forretning som udelukkende vil sælge - også mærkevarer - på tilbud til hele familien.
(25.09.2007)

STRØGET ER STADIG BEDST

Hver tredje århusianer – 30,4 procent – foretrækker at handle på Strøget. Det fortæller en netop offentliggjort undersøgelse foretaget af Rambøll Management for Morgenavisen Jyllands Posten. Resultatet af undersøgelsen blev offentliggjort i JPÅrhus mandag 2. april 2007.
Strøget sætter sig på en suveræn førsteplads blandt århusianernes foretrukne indkøbssteder. På andenpladsen kommer Bruuns Galleri med 20,9 procent, 0,2 procent højere end omegnscentrene tilsammen (Veri Centret, City Vest, Storcenter Nord, Viby Centret etc.), som besætter tredjepladsen med 20,7 procent. På fjerdepladsen kommer Latinerkvarteret, som vælges af 14,2 procent af de indkøbende århusianere.
Undersøgelsen er foretaget blandt et repræsentativt udsnit af befolkningen. 995 personer over 17 år har fået stillet spørgsmålet: ”Hvor er det bedste sted at shoppe i Århus”?
Selv blandt de unge (18-25 årige) – som Bruuns Galleri ellers pr. definition har specielt godt fat i – er Strøget også bedst. 41,8 procent af de unge foretrækker Strøget mod 32,6 procent i samme aldersgruppe, som foretrækker Bruuns Galleri.
Rambøll Management lavede en tilsvarende undersøgelse for Morgenavisen Jyllands Posten for et par år siden. Også dengang besatte Strøget suverænt førstepladsen. At Strøget vedvarende formår at fastholde positionen er naturligvis glædeligt, men samtidig også et udtryk for, at hverken gadeforeningen Strøget*Århus eller forretningerne individuelt har lagt sig til at sove på laurbærene. Hver eneste dag åbner butikkerne på Strøget med dét for øje, at vi vil være århusianernes foretrukne indkøbssted – og vi gør os megen umage. Det vil vi også gøre i fremtiden!
(03.04.2007)

Analyseinstituttet Retail Institute Scandinavia udråber Århus til landets bedste handelsby og kommer ind som en suveræn vinder blandt 33 byer i Danmark.

Analyseinstituttet Retail Institute Scandinavia har netop offentliggjort en rapport, hvor de konkluderer, at Århus er den mest attraktive shoppingby i Danmark.

De 33 byer er vurderet udfra 11 parametre og Århus får topkarakterer på ni af områderne - bl.a. byens image, butiksudvalg, bymidtens miljø, markedsføring/event og adgang til p-pladser.

Direktør for Århus City Forening Claus Bech anser det som et skulderklap til byen, butikkerne og kulturen og udtaler endvidere "Århus tilbyder en utrolig mangfoldighed, når det drejer sig om shopping. Fra Latinerkvarteret og åen til byens stormagasiner, det store Strøg og videre til Bruuns Galleri. Når det kombineres med et bredt kulturudbud, har vi et tilbud, som mange sætter pris på." Claus Bech vurderer også, at TV-kampagnerne har været med til at sætte byen
på landkortet og fortsætter "Det, vi hører er, at folk er glade for den vifte af tilbud, som byen kan tilbyde inden for én kvadratkilometer og 10 minutters gang.

Århus City Forening hviler ikke på laurbærrene og lover, at fremtiden helt klart vil byde på mange oplevelser for byens besøgende og et unikt shoppingmiljø.

Så velkommen til Århus City - Danmarks bedste shoppingby! (05.11.2006)

Ejerskifte hos Chas E. på Strøget

En af Strøgets kendteste og mest specielle forretninger - vinhandlen Chas E. i Ryesgade - har skiftet ejer.

Efter 42 gode og spændende år bag disken trækker den hidtidige ejer Ove Kjær Andersen sig nu tilbage, for at nyde sit otium med bl.a. frimærker og fritidsarkæologi. Ny ejer af den fine, gamle forretning er John Tybring, som har været ansat i forretningen siden 1992 - så det er således en erfaren herre, som viderefører den traditionsrige og kendte Århus-forretning. Til især glæde for firmaets store faste kundekreds.

Gadeforeningen Strøget*Århus benytter lejligheden til at sige Ove Kjær tak for mange, mange års godt og gedigent samarbejde - og ønsker ham al mulig held og lykke i hans velfortjente otium. Samtidig ønsker vi John Tybring rigtig meget held og lykke med at videreføre det agtværdige gamle firma, samt et fortsat godt samarbejde med gadeforeningen.
(23.01.2007)

Generationsskifte hos Mr. Wærum på Strøget

En af Strøgets kendteste og mest velrenomerede forretninger - herreekviperingsfirmaet Mr. Wærum i Ryesgade - har netop gennemgået et generationsskifte. Firmaet er blevet omdannet fra et ApS til et aktieselskab, og som ny direktør er tiltrådt Brian Kristiansen - som tidligere har været ansat i firmaet. Brian Kristiansen bliver samtidig medejer af Mr. Wærum A/S.

Den hidtidige ejer - herreekviperingshandler Jens Wærum - træder et skridt tilbage, men sætter sig for bordenden som formand for det nyetablerede aktieselskab. Bestyrelsen og ejerkredsen består af, foruden Jens Wærum og direktør Brian Kristiansen, også af Jens Wærums to sønner Ulrik og Jesper Wærum.

Jens Wærum vil fremover trappe væsenligt ned fra den daglige gerning i forretningen, men vil fortsat beskæftige sig med indkøb, markedsføring m.v. - og vil også stadig ved specielle lejligheder kunne træffes i forretningen.

Gadeforeningen Strøget*Århus ønsker Jens Wærum og forretningen held og lykke med generationsskiftet - og byder samtidig direktør Brian Kristiansen velkommen i samarbejdet med Strøgforeningen.
(23.01.2007)

Overvågning af Strøget

Regeringen, støttet af Dansk Folkeparti, er på vej med et lovforslag om tilladelse til eksempelvis butiksejere, om video-overvågning af indgangs-partier og facade. Dansk Folkeparti ønsker at gå et skridt videre, og stiller ændringsforslag om, at hele strøggaden kan video-overvåges.
Gadeforeningen Strøget*Århus kan for så vidt tilslutte sig Dansk Folkepartis ændringsforslag - ikke fordi vi ønsker at "snage" i folks privatliv i det offentlig rum, slet ikke endda, men fordi vi ønsker at beskytte vore kunder og brugerne af Strøget som sådan, mest muligt. Vi ønsker, at alle og enhver skal kunne gå i fred og ro på Strøget uden at blive forstyrret af - i værste fald - ballademagere og bøller, men især uden at blive forstyrret af evindelige reklamemateriale-uddelere, tonedøve musikanter, tiggere, gadehandlere, religiøse sekter, lotteri-sælgere, kørende cyklister og alt muligt andet/andre, som man bestemt ikke har lyst til skal forstyrre én på sin strøgtur. Det må være mulig at gå i fred på Strøget uden at blive forstyrret - og selv tage stilling til, om man vi opsøge butikkerne eller blot gå lige igennem Strøget fra punkt A til punkt B.
Med en video-overvågning af Strøget vil man lettere kunne afsløre små-ulovlighederne - men jo også værre kriminalitet - til gavn og glæde for det heldigvis store flertal, som bruger Strøget på helt lovlig vis.
Det skal lige nævnes, at selv om lovforslaget om total overvågning af hele Strøget skulle gå igennem i Folketinget, så har gadeforeningen Strøget*Århus langt fra endnu taget stilling til, om der vil blive opsat video-kameraer. Noget så jordnært som økonomien i et sådant projekt skal først undersøges nærmere.
(22.01.2007)

STRØGET HAR VARME I GULVET

Vidste du, at Strøget i Århus har varme i gulvet?

Hele strøgstrækningen fra Banegårdspladsen til Domkirken er udstyret med et flere kilometer langt snesmeltningsanlæg (varmeslanger under fliserne). Returvarmen til Strudstrupværket - som producerer varme til det meste af Århus - ledes lige omkring Strøget inden det returnerer til ny opvarmning i Strudstrup, hvilket gør, at Strøget stort set altid er snefrit.

Så snart temperaturen nærmer sig frysepunktet, og der er udsigt til nedbør i form af sne, slår anlægget til og opvarmer Strøgets flisebelægning. Hvilket igen vil sige, at sneen smelter i samme øjeblik fnuggene rammer fliserne. Kun ved ekstremt store snemængder - som vi jo sjældent oplever i Danmark - vil varmeanlægget have problemer med at følge med.

(18.12.2006)

UDSALG PÅ STRØGET

De fleste af Strøgets forretninger starter det store vinterudsalg tirsdag 2. januar 2007 (flere med udvidet åbningstid, herunder i hvert fald Salling Stormagasin).

Udsalget, som er provinsens største samlede udsalg, brager løs i det meste af januar måned. Tusindvis af aktuelle vintervarer er nedsat med op til 50% - så her er virkelig muligheder for at gøre en rigtig god handel.

Vinterudsalgets første uge afsluttes med søndagsåbent i de fleste af Strøgets forretninger - søndag 7. januar 2007 kl. 11-16 (Salling Stormagasin kl. 10-17).

Kig ind på Strøget i Århus og få i hele januar op til dobbelt så meget for pengene!
(18.12.2006)

Man skal kunne gå i fred og ro på Strøget

Adskillige brugere af Strøget i Århus har rettet henvendelse til Strøgets Sekretariat og forespurgt, om vi ikke kan gøre noget ved den omkringsiggribende uddeling af alverdens ting, samt få stoppet de mange hververe fra de humanitære organisationer, der i stort antal retter henvendelse til brugerne af Strøget. Folk vil generelt gerne kunne gå i fred og ro på Strøget, uden ustandseligt at blive stoppet af den ene og så den anden uddeler af reklamer, aviser eller "facere", som opfordrer til medlemsskab af humanitære organisationer.
Naturligvis skal man kunne gå i fred og ro på Strøget - hvad enten man er på indkøb eller bare bruger Strøget for at komme fra punkt A til punkt B. Strøgforeningen gør hvad den kan, for at brugerne af Strøget ikke skal føle sig generede!
Udgangspunktet er - iflg. politivedtægten for Århus By (og dermed også for Strøget) - at uddeling af reklamer og vareprøver på offentlig vej er forbudt. Både kommunen og Strøgets servicevagter påtaler derfor også dette hver gang det konstateres, at nogle bryder loven - og det er gadeforeningens håb, at vi på et tidspunkt når frem til, at ingen længere uddeler/generer strøggængerne med alskens reklameflyers o.lign.
Anderledes ser det imidlertid ud for uddeling af gratisaviser og hververe fra de humanitære organisationer. Disse er på lovlig grund iflg. en efterhånden ældgammel lov, som Strøgforeningen og Århus City Forening i fællesskab vil forsøge at få ændret. De to foreninger har derfor - bistået af de kommunale myndigheder i Århus, København, Aalborg og Odense (som har de samme problemer) - rettet henvendelse til Justitsministeriet, med henblik på at få denne gamle lov ændret, så det ikke længere er tilladt at rette direkte henvendelse til sagesløse mennesker på strøgtur. I skrivende stund er der endnu ikke truffet nogen afgørelse!
(17.10.2006)

Servicevagter på Strøget

Gadeforeningen Strøget har indledt samarbejde med vagtselskabet G4S (det tidligere Falck/Securitas) omkring service og sikkerhed på Strøget i Århus. Et antal servicevagter vil i forretningernes åbningstid være til stede på gaden og yde service over for strøggængerne. Der kan eksempelvis spørges om vej. Der vil blive ydet førstehjælp, hvis det skulle blive nødvendigt. Men servicevagterne vil også sørge for sikkerheden på Strøget – hvis der skulle blive optræk til nogen form for ballade. Der vil fra servicevagternes side også blive holdt et ekstraordinært godt øje med eksempelvis lommetyve og lignende. Brugere af Strøget kan trygt henvende sig til de uniformerede servicevagterne fra G4S, med både store og små spørgsmål.
(06.10.2006)

Strøgets stjernehimmel opsættes
Onsdag 8. november begynder opsætningen af Strøgets 850 meter lange og seks meter brede stjernehimmel – der ialt består af ca. en halv million små lysende stjerner. Det tager håndværkerne godt 14 dage at få stjernehimlen på plads – afhængig af vejret.

Stjernehimlen tændes først fredag 24. november (kl. ca. 18.45) – når julemanden officielt ankommer til Århus, og i et større optog kører i kane gennem byen. Når den kære gamle mand svinger fra Banegårdspladsen og ind på Strøget løfter han sin tryllestav – og tænder dermed lysene i stjernehimlen fra Banegårdspladsen til Domkirken. Det er et imponerende øjeblik – og mange århusianere har allerede gjort det til en tradition, at være til stede på Strøget når lysene tændes.

Det er i øvrigt på denne aften forretningerne på Strøget – og i resten af city – holder åbent lige til midnat, for på den måde at markere, at nu er julen officielt kommet til Århus.

Stjernehimlen vil efterfølgende været tændt dagligt i morgentimerne og igen fra midt på eftermiddagen og frem til midnat – helt frem til fredag 29. december. Til den tid har Gadeforeningen Strøget*Århus så brugt omkring 600.000.- kroner på opsætning/nedtagning, vedligeholdelse m.m. og strøm på denne juleudsmykning. Alene 100.000,- kroner bruges til strøm!
(30.10.2006)
BOG OM SALLINGS 100-ÅRIGE HISTORIE

I forbindelse med Salling Stormagasins 100 års jubilæum er der udkommet en bog om firmaets historie gennem de samme 100 år. Bogen er skrevet af historikeren Henrik Fode, som har en tilknytning til Aarhus Byhistorisk
Museum. Udgiverne er F. Salling A/S og Henrik Fode. Titlen på bogen er:
Vi mødes hos Salling!
Bogen beskriver fremragende Sallings historie på Strøget i Århus, fra den første lille butik i Søndergade 34 som blev grundlagt af
manufakturhandler Ferdinand Salling i 1906, til det imponerende stormagasin på den anden side af gaden, vi kender i dag - og som jo mestendels kan tilskrives sønnen Herman Sallings fortjeneste.
Fortællingen om, hvordan stormagasinet er vokset ad flere omgange, efterhånden som først Ferdinand Salling og siden Herman Salling, opkøbte de små ejendomme i henholdsvis Søndergade og Østergade, er spændende læsning. For lidt ældre århusianere må bogen være et must, idet den i tekst og fotos må kalde rigtig mange minder frem om Salling,
Strøget og Århus.
Bogen er meget fornem i indbinding og tryk. 160 sider. Kan købes i
Sallings bogafdeling for den meget sympatiske pris á 149,00 kroner.(23-10-06)

Søndagsåbent i december

Strøgets forretninger har søndagsåbent alle søndage i december før jul. Første gang er søndag 3/12 i tidsrummet kl. 11-16. Anden gang er søndag 10/12 kl. 11-16 og tredje gang bliver søndag 17/12 med udvidet åbningstid kl. 11-18 (Salling Stormagasin har alle tre søndage udvidet åbningstid i forhold til specialforretningerne).
Kig ind på Strøget og bliv inspireret til julegave-indkøbene under den imponerende Stjernehimmel.
(06-11-2006)

Juleparade & Midnatsåbent
Julemanden har forladt Grønland og ankommer til Honnørkajen i Århus City fredag den 24. november kl. 18.00 og julen skydes officielt i gang, når han samme aften tænder stjernetæppet over Strøget.

Julemanden ankommer med skibet MHV 814 til Honnørkajen ved Europaplads i Århus fredag den 24. november, hvor han vil køre forrest i den årlige juleparade gennem gaderne i Århus City.
 Med sig i paraden vil julemanden have sine hjælpenisser i en cadillac, brandbiler og veteranbiler, der sammen med nisse-orkestret vil få julestemningen frem i Århus City og dele juleknas ud til børnene. Under hele juleparaden vil gaderne i Århus City fyldes med musik, når Jyske Pigegarde, Århus Pigegarde, Senex Brass Band, FDF og DDS Århus Skov Tambour-korps slår tonerne an til julen. Derudover kan du også møde bl.a. James Bond i en BMV Z4, dansere fra Århus Sports-danserforening, Eliza-piger fra My Fair Lady, Tændstikæsker fra Fyrværkerimesterens datter og mange andre julestemte deltagere.
Stjernetæppet over Strøget
Når det 850 meter lange stjernetæppe med en ½ million funklende pærer tændes mellem kl. 18.30 – 18.45 over Strøget, er julen i Århus City en realitet. Inden andre steder findes en lignende udsmykning, hvilket gør julen i Århus City hel unik og ikke mindst et besøg værd. Kun i Århus City kan vi garantere stjerneklar himmel i hele december.
Midnatsåbent til kl. 24.00
Det ikke kun gaderne, der gør sig klar til julefest. Butikkerne i Århus City holder denne aften åbent helt til kl. 24.00, og hylderne bugner med spændende julegaveidéer. Så velkommen til Århus City den 24. november, hvor byen for alvor sitrer af julestemning og juleshopping.
Juleparaden starter kl. 18.00 med følgende rute:
Honnørkajen v/Europaplads • Dynkarken • Fredensgade • Ny Banegårdsgade • Banegårdspladsen • M.P. Bruunsgade • Skt. Pauls Plads • M.P. Bruunsgade • Strøget • Skt. Clemens Torv • Store Torv • Pustervig • Volden • Klostergade • Guldsmedgade • Lille Torv • Vestergade • Emil Vetts Passage • Den nye Busgade • Frederiksgade • Rådhuspladsen • Sønder Allé • Dynkarken • Honnørkajen

b.young tilbage på Strøget

Modetøj-forretningen b.young er tilbage på Strøget. Forretningen lå tidligere på Clemenstorv (hvor nu JL Janne Lindegaard har overtaget lokalerne), men efter at have været ude i nu godt ét år, er b.young så tilbage. Denne gang i en stor, total-moderniseret forretning i Ryesgade 18-20 (hvor tidligere modetøj-forretningen Share havde til huse). Vi ønsker b.young velkommen "hjem" på Strøget i Århus.
(06-11-2006)

Strøget ønsker Salling til lykke med de 100 år

Torsdag 19. oktober 2006 – er det 100 år siden Ferdinand Salling etablerede sig med sin manufakturhandel på Strøget i Århus. Ved grundlæggerens død i 1953 overtog sønnen Herman Salling firmaet, og drev dette videre med uovertruffen dygtighed.
100 år i dansk detailhandel hører til sjældenhederne. Men at fylde 100 år og samtidig være en gigant og i en klasse for sig, er så enestående, at selv konkurrenterne letter på hatten, bøjer hovederne i respekt – og ønsker hjertelig til lykke!
I samtlige 100 år har Salling ligget på Strøget i Århus – fra den spæde start i nummer 34 til stormagasinet, vi kender i dag på den modsatte side af gaden.
Sallings tilstedeværelse har været godt for alle specialforretningerne på Strøget – for det har gjort, at vi alle konstant har været helt fremme i skoene og aldrig er henfaldet til at sove i timen. Det er i høj grad også kommet Strøgets kunder til gode!
Salling har været lokomotiv for gadens handelsliv, og har som sådan haft en væsenlig rolle i Strøgets succes som provinsens absolut største og bedste indkøbssted. I gadeforenings-regi har Salling altid bidraget med et imødekommende, initiativrigt og 100 procent loyalt medlemsskab. Nok er vi alle på kryds og tværs konkurrenter, men Sallings interesse for gadeforeningen Strøgets ve og vel har vist, at stormagasinet først og fremmest betragter gadens øvrige handlende som kolleger.
Ingen andre har som Salling Stormagasin forstået, at vi har brug for hinanden for at gøre Strøget til, hvad Strøget i Århus er for århusianerne og alle vore gæster!
Vi ønsker firmaet Salling, direktionen og samtlige medarbejdere al mulig held og lykke i de næste 100 år – og benytter samtidig lejligheden til at sige tak for samarbejdet siden 1906!
Medlemskollegerne i Gadeforeningen Strøget*Århus (16.10.2006)
Stå på ski for enden af Strøget

I et efterår med varme solskinsdage er det svært at forestille sig, at man kan løbe på ski midt i Århus den 4. november. Men når Dansk Skiforbund, Østrigs Turistbureau og Århus City Forening inviterer til Ski Event 2006 på Store Torv og Bispetorv domineres området af en opbygget skipiste med 40 tons rigtig sne importeret fra en gletscher ved Sölden i Østrig.
Arrangørerne venter flere end 45.000 gæster til en otte timers præsentation af alt, der har med skisport at gøre. Der sættes fokus på oplevelser og stemning, og det er lykkedes at samle alle, der har tilbud til skiløbere - både Dansk Skiforbund, skiklubberne, rejsearrangørerne, de udenlandske turistorganisationer og udstyrsforhandlerne.
Skiklubberne stiller med uddannede instruktører, og alle, der ønsker det, kan få en times gratis instruktion i at stå på ski eller snowboard. Timen slutter af med en tur ned ad skibakken - naturligvis under ledsagelse af instruktøren. I løbet af dagen vil der være forskellige former for underholdning og opvisninger på skibakken. Der vil naturligvis være boder med afterskiing-forfriskninger og mulighed for at se og prøve vinterens nye modeller i skitøj. (06.10.2006)

KiC- Kunsthåndværk i Centrum – er Danmarks største censurerede kunsthåndværkermarked. Det er anden gang, Århus slår dørene op for denne begivenhed, hvor der udstilles nutidigt kunsthåndværk af høj kvalitet.

Med KiC er Århus med til at promovere og synliggøre det i forvejen meget anerkendte danske kunsthåndværk. For at sikre, at dette høje niveau bibeholdes, udvælges udstillerne af et censorudvalg, der vurderer deres kunstneriske niveau. Dermed kan arrangørerne af KiC garantere en udstilling udelukkende med kvalitets kunsthåndværk.
Protektor for KiC 2006 er HKH Kronprinsesse Mary.
KiC har primært fokus på nutidigt kunsthåndværk, hvor der er plads til både det klassiske og det eksperimenterende. På udstillingen kan du møde etablerede, anerkendte kunsthåndværkere og nye unge talenter fra både Danmark og udlandet – som tilsammen er med til at give dig en mangfoldig og kompromisløs oplevelse.
Kombiner udstillingen med en tur i Århus City og ned ad Strøget, hvor de stemningsfyldte gader danner ramme om deres eget specielle byliv.
Her kan du frådse i et stort udvalg af butikker og caféer, som hver især byder på spændende oplevelsesrige muligheder.
Hvornår:
27. – 29. oktober.Åbningstider: Fredag kl. 10 – 20, Lørdag/søndag kl. 10 – 17
Entré:
Voksne kr. 30,- /Børn gratis
Hvor:
Centralværkstedet i Århus Yderligere info på: www.kic-aarhus.dk
(16.10.2006)

Efterårsferie på Strøget og i Århus City
Efterårsferien i Århus byder traditionen tro på aktiviteter for store og små. I år er ingen undtagelse, hvor der er fuld fart over feltet i Århus City og på Strøget hvor butikkerne bugner af nye efterårsvarer.
Fra den 13. oktober kan du komme helt tæt på 19 Formel 1 og Le Mans racerbiler på ARoS Aarhus Kunstmuseum. Udstillingen betragter bilerne som skulpturer på hjul og forener dermed to forskellige verdener: Den ultimative motorsports og kunstens.
Når benzinen er ude af blodet vil det være oplagt at tage på en rolig shoppingtur i Århus City. Byen byder på en bred vifte af shoppingområder med specialbutikker, stormagasiner og citycenter, der tilsammen giver dig et udvalg på mere end 600 butikker. Afslut dagen med et besøg på en af byens mange caféer eller restauranter og fornem pulsen i Vestdanmarks mest alsidige shoppingby.
 
Dette kan du også opleve i Århus City:
• KulturNatten den 13. oktober
• VM i Idrætsgymnastik i NRGi Arena den 13. – 21. oktober
• Barndommens Historie på Kvindemuseet
• Hamlet – Schaufuss Balletten, Århus Teater den 17. – 21. oktober
• Efterårsaktiviteter for børn, Den Gamle By den 14. – 22. oktober
• Natmad med Oberstinden, Svalegangen
• Sigurds Bjørnetime, Train den 15. oktober
(09.10.2006)
VM i idrætsgymnastik
Du har set dem til OL. Du vil se dem i Beijing i 2008. I oktober kan du se dem live i Århus – og mange af dem vil også være at finde, gående i træningsdragter, på Strøget i Århus.

65 nationer har meldt deres ankomst til VM i Idrætsgymnastik. Ca. 1250 gymnaster, trænere og ledere vil sætte deres præg på mesterskabet og være med til at skabe nogle uforglemmelige oplevelser.
VM i Idrætsgymnastik vil finde sted fra d. 13. - 21. oktober i NRGI Arenaen og du har muligheden for at se nogle af verdens bedste gymnaster i konkurrence.
Århus City og Strøget byder alle deltagere og publikum velkommen til nogle uforglemmelige dage i Århus City. (09.10.2006)
Sisters Point flytter længere op ad gaden

Modetøjsforretningen Sisters Point har netop overtaget – og åbnet – i lokalerne, som hidtil husede Byens Kurve og Spil i Ryesgade 34, og er altså ikke længere at finde i det hidtidige lejemål Ryesgade 7. Med flytningen til nr. 34 har Sisters Point fået væsenlig mere plads i en helt ny og smart indrettet forretning. (06.10.2006)

Lys på Strøget og i resten af city

Igen i år sætter Kulturnatten fokus på "Lys i Natten" – fredag 13. oktober. Ønsket med "Lys i Natten" er at få lyst op i oktoberefteråret og få vist al den energi og alt det engagement, der brænder i det århusianske kulturliv. KulturNat Århus vil gerne kaste stråleglans over alle facetter af byens kulturliv. Og det over både finkultur og folkekultur, kirkekultur og virksomhedskultur; børnekultur, ungdomskultur og ældrekultur; etnisk kultur, akademisk kultur, sportskultur og hidtil skjulte subkulturer. "Lys i Natten" oplyser og belyser hele Århus-samfundet som kultur og livsform. (06.10.2006)

Strøget ønsker Salling til lykke med de 100 år

Stormagasinet Salling fejrer i disse dage sit 100 års jubilæum med en række fantastiske tilbud til kunderne. Selve jubilæumsfestlighederne kulminerer torsdag 19. oktober, som er den dag hvor Ferdinand Salling i 1906 slog dørerne op for sin nyetablerede manufakturhandel. På jubilæumsdagen udkommer et jubilæumsskrift om Sallings historie gennem de 100 år – en bog som er blevet til i et samarbejde med Århus Byhistoriske Museum. Hele strøgstrækningen er i øvrigt i disse dage festligt pyntet med Strøgets lykønskningshilsen til stormagasinet. (06.10.2006)

CORVETTE-TRÆF PÅ STRØGET
Lørdag 12. april var der stort Corvette-træf på Strøget. Ikke færre end
80 flotte amerikanske Corvette-biler havde sat hinanden stævne på
Strøgets 850 meter lange strækning, hvor bilerne holdt kofanger ved
kofanger. Og dette bestemt til publikums udelte fornøjelse. Flere var
kommet langvejs fra for at opleve det imponerende syn af de smukke
biler, ligesom de fleste heller ikke var uimponerede af lyden fra disse
biler - både da de ankom, og da de et par timer senere igen forlod
Strøget. En uofficiel vurdering siger, at op mod 50-60.000 mennesker
aflagde Strøget et besøg denne lørdag - måske især for at tage
amerikanernerbilerne nærmere i øjesyn. Se fotos fra eventen herunder.
(14.04.2008)


DANS PÅ STRØGET
Er du vild med dans? Så bør du komme på Strøget lørdag 19. maj, hvor der flere forskellige steder på Strøgstrækningen vil være danseopvisning under ledelse af den fra TV kendte Mads Vad. Det bliver svært at holde benene i ro når "hele Strøget" danser.
(03.02.2012)

TORVEMARKED PÅ STRØGET
Forårets Torvemarked er lørdag 5. og søndag 6. maj i den normale åbningstid. Strøgets forretninger etablerer boder foran forretningerne hvorfra der sælges massevis af gode og billige tilbud. Et tilsvarende Sommer-Torvemarked holdes lørdag 30. juni og søndag 1. juli - hvor tilbuddene er ekstraordinært billige, fordi vi samtidig er midt i udsalgsperioden.
Til efteråret holdes et stort torvemarked lørdag 15. september.
(03.02.2012)

MC på Strøget
Lørdag 14. april blev en af de helt store dage på Strøget. Vejret viste sig fra sin absolut bedste side med masser af solskin. Og så havde hundredvis af motorcykler fundet vej til Strøget - mc-forhandlere og mc-klubber i en skøn blanding - og udstillede de mange flotte maskiner til helt åbenlyst udelt begejstring hos publikum. Over 50.000 mennesker lagde denne lørdag vejen omkring Strøget i Aarhus.
(15.04.2012)

NY BARASSO COFFEE SHOP

Barasso Coffee, som allerede er repræsenteret på Strøget - nemlig på Sct. Clemens Bro - får nu også en afdeling i den modsatte ende af Strøget. Hvor tidligere herretøjsforretningen Mr. Wærum havde til huse i Ryesgade er Barasso nu ved at indrette coffee-shop, som åbner i løbet af foråret.
(05.03.2011)

NYE TRÆER I RYESGADE

De smukke træer i Ryesgade, som kun er ca. 15 år gamle, må desværre lade livet. Træernes rodnet udvikler sig ikke rigtigt, og flere er allerede gået ud. Så på et tidspunkt i løbet af 2011 fjerner kommunens gartnere resten af træerne, som i øjeblikket er placeret i begge sider gennem hele Ryesgade.
Men fortvivl ikke. Der bliver plantet nye træer i gaden, nu i grupper (a la i Søndergade) i stedet for, i gadens østlige side - så Strøget vil fortsat fremstå med sit grønne udseende.
De store platantræer i Søndergade, som snart er 40 år gamle, vil der også i løbet af året blive arbejdet med. Træerne er efterhånden blevet meget høje, og er jo for længst vokset ovenud af den smukke Stjernehimmel, som Strøgforeningen julepynter med i december måned. Kommunens gartnere vil nu, hvis det er muligt, beskære de store plataner kraftigt i toppen, så vi fremover, om man så kan sige, får det grønne lidt tættere på gaden.
(05.03.2011)

City-gavekortet kan bruges på Strøget
 
Du kan bruge City-gavekortet, som Århus City Forening står bag, rigtig mange steder på Strøget. Kortet er alletiders forrygende gaveidé. Gavekortet er et elektronisk kort, der fungerer på helt samme måde som et Dankort. Kortet købes med et helt valgfrit beløb, dog minimum 100,- kroner, og kan så bruges gang på gang til det er "tømt" i mange forskellige butikker, caféer, restauranter og dele af kulturlivet i hele Århus City.
 
Gavekortet leveres i en lille praktisk kortholder eller i en specialdesignet æske, der koster 10 kroner.

Strøget får ny juleudsmykning
Stjernehimlen var i fare for at blive nedlagt
En kort overgang her i forsommeren var Strøgets berømte stjernehimmel, som pynter gaden i julemåneden, i fare for at forsvinde. Men nu er fortvivlesen til glæde vendt: Strøget får en ny og endnu flottere stjernehimmel op at hænge, når vi når frem til december.

Da den i Danmark næsten ”verdensberømte” stjernehimmel senest var oppe (julen 2008) bemærkede adskillige, at ret så mange strenge/pærer var gået ud. Det var noget problematisk, idet den dengang syv år gamle juleudsmykning faktisk skulle holde tre år mere – både regnskabsmæssigt og i praksis.

Strøgets bestyrelse besluttede derfor i samråd med vores installatør at give stjernehimlen en totalrenovering. Men så opstod problemerne for alvor. For det første løb vi ret hurtigt tør for reservedele, og intet sted i verden produceres længere de strenge/pærer som skulle bruges til vores stjernehimmel. For det andet skete der det, at når installatøren skiftede en itugået streng, og tændte igen, så var strengen ved siden af gået itu!

Stjernehimlen var med andre ord definitivt kaput – tre år før beregnet!

Nu var gode råd dyre. Strøgforeningen havde ikke lige budgetteret med at skulle inverstere i en ny juleudsmykning i år, og når man står midt i maj måned, er det også sin sag lige at finde en leverandør som formår at designe, fremstille og levere en 850 meter lang og seks meter bred juleudsmykning inden 1. november!

Vi turde heller ikke gå andre veje. Stjernehimlen over Strøget er så populær og vel nærmest blevet et vartegn for julen i Århus, at det forekom utænkeligt at opsætte en helt anden type juleudsmykning.

Gennem det meste af sommeren har Strøgets bestyrelse arbejdet med indkøbet af en ny stjernehimmel. Grundidéen er, at vi stadig har den imponerende stjernehimmel med buerne hele vejen i næsten gadens bredde ned gennem Strøget. Men nu med endnu flere (408.000) små stjerner/pærer som lyser endnu kraftigere end hidtil – og som en ekstra lille finesse, så er 6.000 af disse pærer med flash, som med et kraftigere blinkende hvidt lys giver udseende af stjerneskud. Endvidere bliver samtlige Strøgets træer på hele strækningen dekoreret med den samme type pærer, foruden at der i alle træer kommer til at hænge lysende/dryppende istapper i forskellige størrelser (lyset løber inde i istapperne, så drypeffekten fremkommer).

Det hele er naturligvis absolut nyeste teknologi; energibesparende og med størst mulig hensyn til Co2-udslippet. Pærerne er de såkaldte LED-pærer, som ud over at have et ekstremt lavt energiforbrug også har en holdbarhed, som er flere gange større end pærerne i den gamle stjernehimmel.

På trods af alle forbedringerne er stjernehimlen faktisk billigere end hvad Strøgforeningen i sin tid gav for den gamle juleudsmykning. Hvis man da kan bruge ordet billig om en juleudsmykning, som trods alt koster lidt over én million kroner!

Dertil kommer, at Strøgforeningen fortsat hver år bruger en halv million kroner på opsætning og nedtagning af stjernehimlen, samt til strøm, forsikringer og lagerleje.

Pengene til alt dette kommer fra foreningens medlemmer – Strøgets butikker. Der modtages ikke én eneste krone i kommunalt tilskud!

Så nu bliver det altså alligevel jul i Århus – og især på Strøget. Strøgforeningen glæder sig til at vise den nye stjernehimmel frem for alle århusianere og byens gæster. Den tændes første gang når julemanden i det store optog ankommer til Århus og Strøget, fredag 27. november kl. ca. 18.45. Efterfølgende vil stjernehimlen være tændt i de fleste af døgnets timer helt frem til nytår.
(11.08.2009)

Århus tager voldsomt markedsandele detailhandelsmæssigt
– Nu omsættes der i Århus kommune for hele 18,5 milliarder årligt.

Seneste tal fra Danmarks statistik og Retail Institute Scandinavias dugfriske Handelsbalance 2008 placerer Århus helt i top som shopping og handelsby. Både omsætningsmæssigt og attraktionsmæssigt.

Århus tager markant omsætningsmæssigt markedsandele fra øvrige byer med en omsætningsfremgang på hele 24,6 % målt på en 3-årig periode frem til indgangen af år 2007. Målt ud fra forbrugerpotentialet (husstande i Århus) udgør handelsbalanceindekset hele 158 hvilket klart understeger, at Århus tiltrækker kunder fra et meget stort opland i Østjylland og fra hele Vestdanmark.

Vækstraten overstiger markant landets øvrige storbyer Ålborg (16,1%) , Odense (14,6%) og København (13,7%). Omsætningen i Århus udgør nu 18,5 milliarder kroner ekskl. moms – med en speciel stor fremgang inden for beklædning, tøj og sko samt øvrige udsalgsvarer.

Gennemsnitsstigningen i hele Danmark udgør 13,6% i perioden 2004-2006 og inflationen udgør i perioden 3,7%

Retail Institute Scandinavia udtaler blandt andet i sin nye rapport, at Århus er en af de mest spændende handelsbyer i Skandinavien og forventer samtidig, at Danmarks næststørste by i de kommende år vil vokse med en hast, er ikke tidligere er set. Der vurderes samtidigt, at Århus kan tiltrække kunder fra hele Jylland og dermed tage konkurrencen op med bl.a. Hamborg.

Udviklingen glæder naturligvis direktør for Århus City Forening, Claus Bech. ”Det bekræfter, at vi er på vej i den helt rigtige retning samt at vores målrettede arbejde i Århus med udvikling af byens shopping karakteristika, byrumsindretning og tiltrækning af nye spændende butikker og koncepter er lykkedes ganske fornuftig. Samtidig er det gennem de seneste år lykkedes for Århus City Forening at markedsføre Århus som en attraktiv shopping og oplevelsesby i hele Vestdanmark, hvilket har resulteret i et stort besøg af endagsbesøgende som både shopper og besøger byens kulturelle institutioner, cafeer og restauranter. Den udvikling skal vi fortsætte med og nye tiltag er også her på vej – shopping og kultur går i dag hånd i hånd” udtaler Claus Bech.

”Det understreger også, hvad vi længe har vidst: At shopping er et utroligt vigtigt parameter i forhold til folks og turisters valg af besøgs- og rejsemål,” fortsætter Claus Bech, som gerne ser udviklingen fortsætte – også med mere fokus på tiltrækning og forkælelse af udenlandske shoppinggæster. ”Vi må ikke hvile på laurbærrene – vi skal konstant være på forkant se fremad og være det skridt foran de øvrige byer som gør at vi fortsat kan ligge i front.”

Strøgets formand, Lars Svendsen, glæder sig også over resultatet af undersøgelsen, men understreger, at man jo hverken på Strøget eller i Århus City som helhed er kommet sovende til de fine resultater: "Strøget er tidligere, i mere end ét tilfælde i bl.a. Rambøll Manegement/Morgenavisen Jyllands Posten-undersøgelser, af århusianske og østjyske forbrugerne kåret som deres foretrukne indkøbssted. Og når man får sådan en besked med to-tre års mellemrum, kunne man let foranledes til at lægge sig til at hvile på laurbærerne. Men det er netop ikke, hvad detailhandlerne på hverken Strøget eller i resten af city har gjort. De fine undersøgelsesresultater har stimuleret os alle - som kollegaer og konkurrenter - til fortsat at arrangere events, optimere vore forretninger og vareudbud, og med godt humør og udpræget god service vedvarende møde vores kunder hver eneste dag, for netop om man så kan sige "at holde grøden i kog". Derfor er det naturligvis ekstra glædeligt, at få at vide, at operationen er lykkedes!"

Historik
Århus i top som shoppingby i Norden - 2008
I en stor turistundersøgelse gennemført i 14 nordiske og baltiske lande, der blev offentliggjort i august, kommer ind Århus ind på en fornem 1. plads foran Malmø, når det drejer sig om motivationen og oplevelsen af shoppingmulighederne, efter gæstens ankomst til byen. Her kommer København ind på en 5. plads og Malmø på en 1. plads.

Danmark bedste shoppingby - 2006
Det er ikke første gang Århus ligger forrest i førerfeltet. I 2006 kårede Retail Institute Scandinavia Århus som Danmarks bedste shoppingby på baggrund af en uvildig analyse, hvor byen lå helt i top på en lang række parametre.
(29.09.2008)

GABOR CONCEPT SHOP PÅ STRØGET

Midt på Strøget - mellem de to gamle kendinge Kaufmann og Paw Sko – på adressen Søndergade 53, er netop åbnet en ny konceptbutik. Det er det eksklusive og kendte tyske dameskomærke Gabor, som har slået dørene op for en konceptbutik, hvilket vil sige at næsten hele Gabors store kollektion i smarte og elegante sko, støvler og tasker kan beskues her. Gabor-butikken får endvidere nye varer hjem hver uge, så der vil altid være noget nyt at beskue på hylderne. Så, hvad man ikke lige finder ved det ene besøg i butikken, kan meget vel være kommet, når man næste gang aflægger shoppen et besøg.

I øvrigt fremstilles rigtig mange af Gabors modeller i både store og små størrelser, fra 2 (35) til ca. 10 (44), hvilket vil sige, at næsten enhver damefod kan komme i en Gabor sko. Og hvad man ikke lige har i butikken, kan meget hurtigt skaffes hjem.

Gabor Shop Aarhus er nummer tre koncept-butik i Danmark. I forvejen ligger det Gabor Shopper på Kongens Nytorv i København og i Odense, men ellers ligger der Gabor Shops i alle Europas større byer – og nu altså også i Århus.

(11.09.2008)